Jump to content

Rokanın Faydaları


Elzem

Önerilen Mesajlar

373.jpeg

Marula benzeyen yaprakları olan roka, tadı biraz acı olsa da balık sevenlerin vazgeçemediği bir bitkidir. Akdeniz mutfağına özgü bu bitki Roma döneminden beri salatalarda ve çiğ olarak kullanılmaktadır. Romalılar rokayı yağ içerise koyarak yerdi. Ayrıca afrodizyak etkisi de bulunan roka tıbbi gerekçeler için de tüketilirdi.

Roka kalori açısından çok düşük değerlere sahiptir ve özellikle A, C vitaminleri ve folat içerir. İçerisinde bol miktarda kalsiyum ve magzenyum da bulunur. Zeytinyağında hafif sote edilen rokanın tadı muhteşemdir.

 

Etlerin yanında, salatalarda ve balıkların yanında kullanılan roka, kilo verdirici özelliğiyle bilinir.

 

 

MİLLİYET

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arşivlendi

Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...