Elzem Oluşturma zamanı: Eylül 18, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 18, 2011 Marula benzeyen yaprakları olan roka, tadı biraz acı olsa da balık sevenlerin vazgeçemediği bir bitkidir. Akdeniz mutfağına özgü bu bitki Roma döneminden beri salatalarda ve çiğ olarak kullanılmaktadır. Romalılar rokayı yağ içerise koyarak yerdi. Ayrıca afrodizyak etkisi de bulunan roka tıbbi gerekçeler için de tüketilirdi. Roka kalori açısından çok düşük değerlere sahiptir ve özellikle A, C vitaminleri ve folat içerir. İçerisinde bol miktarda kalsiyum ve magzenyum da bulunur. Zeytinyağında hafif sote edilen rokanın tadı muhteşemdir. Etlerin yanında, salatalarda ve balıkların yanında kullanılan roka, kilo verdirici özelliğiyle bilinir. MİLLİYET Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sessiz nehir Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 çok yeriz bulgur pilavına da çok yakışıyor salatası Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
şimâl Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 sadece balığın yanında güzel gidiyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yasem74 Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 bitkiler içinde belkide en sevdiğimdir roka........bahçede görsem hemen koparır yerim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Îکє† Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 balık ve rakı yoksa neyleyeyim rokayı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
okan1980 Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2012 cıkss.hiçbi türlü gideri yok.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.