Jump to content

Enzimlerin Çalışmasına Etki Eden Faktörler...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

1)Sıcaklık

Çok yüksek sıcaklıklarda enzimlerin yapısı bozulacağından kimyasal olayın hızı yavaşlar enzimlerin en iyi çalıştıkları sıcaklık aralığı 35 ile 37 derecedir.Düşük sıcaklıklardan etkilenmezler.

2)Enzim Miktarı

Enzim miktarı arttıkça reaksiyon hızıda artar.

3)Madde Miktarı

Madde miktarı arttıkça olayın hızıda artarsonra sabit kalır.

4)Su

Su olmadan enzimler çalışamazlar.

5)pH Değeri

Enzimlerin en iyi çalıştıkları pH 7'dir

6)Aktivatör Madde

Enzimlerin hızını arttıran maddelerdir.

7)İnhibitör Madde

Enzimlerin hızını yavaşlatan maddelerdir.

Enzimlerin Adlandırılması

1)Eğer enzimler pasif olarak çalışıyorlarsa etki ettikleri maddenin sonuna -jen eki alarak adlandırılırlar.

Tripsin---->Tripsinojen

Pepsin--->Pepsinojen

2)Enzimler aktif olarak çalışıyorlarsa etki ettikleri maddelerin sonuna -az eki alarak adlandırılır.

Maltaz

Laktaz

Amilaz

Proteaz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...