Jump to content

İzmir Pilavı


mormeneksem
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

 

Malzemeler;

 

2 Su bardağı Baldo Pirinç

- 2 Çorba Kaşığı Ceviz Çekilmiş

- 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık

- 1 Su bardağı Et Suyu

- 6 Adet Kuru Kayısı

- 1 Adet Kuru Soğan

- 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü

- 1 Tutam Maydanoz

- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ

- 1 Çay kaşığı Tarçın

- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

- 1 Çay kaşığı Tuz

 

 

 

 

Pirinçlerimizi yıkayıp süzdürdükten sonra tenceremize tereyağı alıp ince doğranmış soğanla bir iki dakika kavuruyoruz. Üzerine pirinçleri dahil ederek tuzunu ekleyip her birlikte 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Sıcak et suyunu verip kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz. Pilav demlenirken başka bir tavada sıvı yağı alıp dolmalık fıstığı ardından cevizleri, kuş üzümlerini, küp doğranmış kayısıları, antep fıstıklarını ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz. Demlenen pilavımızın üzerine kavurduğumuz malzemeleri ekliyoruz. Tarçını, ince doğranmış maydanoz ve dereotlarınıda üzerine boşaltıp pilavla birlikte güzelce harmanlıyoruz. Islattığımız kalıbın içine pilavı doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerine dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz. Pilavın içindeki kuru yemişler lezzetine lezzet katar. Denemeye değer. Afiyet olsun

 

alinti..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...