mormeneksem Oluşturma zamanı: Ekim 2, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 2, 2011 Malzemeler; 2 Su bardağı Baldo Pirinç - 2 Çorba Kaşığı Ceviz Çekilmiş - 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık - 1 Su bardağı Et Suyu - 6 Adet Kuru Kayısı - 1 Adet Kuru Soğan - 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü - 1 Tutam Maydanoz - Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ - 1 Çay kaşığı Tarçın - 1 Çorba Kaşığı Tereyağı - 1 Çay kaşığı Tuz Pirinçlerimizi yıkayıp süzdürdükten sonra tenceremize tereyağı alıp ince doğranmış soğanla bir iki dakika kavuruyoruz. Üzerine pirinçleri dahil ederek tuzunu ekleyip her birlikte 4-5 dakika daha kavuruyoruz. Sıcak et suyunu verip kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz. Pilav demlenirken başka bir tavada sıvı yağı alıp dolmalık fıstığı ardından cevizleri, kuş üzümlerini, küp doğranmış kayısıları, antep fıstıklarını ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz. Demlenen pilavımızın üzerine kavurduğumuz malzemeleri ekliyoruz. Tarçını, ince doğranmış maydanoz ve dereotlarınıda üzerine boşaltıp pilavla birlikte güzelce harmanlıyoruz. Islattığımız kalıbın içine pilavı doldurup servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerine dereotu ve maydanoz koyarak süslüyoruz. Pilavın içindeki kuru yemişler lezzetine lezzet katar. Denemeye değer. Afiyet olsun alinti.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.