Jump to content

Kuzu Böbreği...


mormeneksem
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

MALZEMELER

 

12 Kuzu Böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)

30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı

2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

1 Büyük Soğan (ince doğranmış)

1 Orta Boy Yeşil Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)

2 Diş Sarmısak (dövülmüş)

350 gr Domates (kabukları soyulmuş)

1/2 Çorba Kaşığı Şeker

1 su bardagi su

2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

1 Çorba Kaşığı Ketçap

1 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber

4 Su Bardağı Pişmiş, Sıcak Pilav

 

 

HAZIRLANIŞI

 

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

 

Yağ kızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağı koyup 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.

Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. Domates, su, şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.

 

Ateşin altını kısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. Sıcak tereyağlı pilavı bir servis tabağına koyunuz. Tavayı ateşten alıp, yemeği servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...