Safranlı Pilav...
-
Benzer Konular
-
Safranlı Pilav Tarifi
2 su bardağı baldo pirinç 1 soğan 1 tutam toz safran Tuz 3.5 su bardağı su Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber Safranlı pilav: Soğanı küp doğrayarak ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine su ve safranı ekleyerek kaynatın. Ilık suda bekletip süzdüğünüz pirinci ilave ettikten sonra baharatları ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın., Yer: Pilavlar
-
Mihalıç Peynirli Safranlı Pilav
Bir buçuk su bardağı küp doğranmış Mihalıç peyniri 2 su bardağı yasemin pirinci 2 çorba kaşığı tereyağı 6-7 dal dereotu 3 çorba kaşığı kuşüzümü Yeteri kadar sıcak su Bir tutam safran Tuz Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, safran, kuşüzümü ve tuz ilave edin. Suyunu çekmesine yakın peynir ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Suyunu çekince altını kapatın. Üzerine kağıt bir havlu kapatın. 10 dakika dinlendirip servis yapın., Yer: Pilavlar
-
Safranlı Kajulu Pilav
2 su bardağı pirinç (herkesin pirinç tercihine uygun bir tariftir ama ben basmati öneririm) 4 su bardağı kaynar su 2 adet tavuk bulyon (evinizde gerçek tavuk suyu varsa yarı yarıya kullanın) Bir avuç kajun (tuzsuz ve kabuksuz yerfıstığı da olabilir) 1 tatlı kaşığı safran 4 çorba kaşığı sıvıyağ (pilavda alıştığınız her yağ olabilir) Pirinci çok iyi yıkayın ve süzgeçte bekletin. Yağda kajunları ve tavuk bulyonları, fıstıkları rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve birlik, Yer: Pilavlar
-
Safranlı Pilav-1
2 çorba kaşığı Teremyağ 1 su bardağı pirinç 1 tutam safran Birkaç dal maydanoz Tuz Karabiber Pulbiber 3,5 su bardağı sıcak su Teremyağ'ı eritip, yıkanmış pirinci ekleyin. Tuz ilave ederek pirinçler tane tane ayrışana dek kavurun. Sıcak sudan bir bardak ayırın ve safranı içerisine atın. 2 su bardağı sıcak su ve safranlı suyu pirinçlere ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra pul biber ve kıyılmış maydanozla servis yapın., Yer: Pilavlar
-
Havuçlu Safranlı Pilav
MALZEMELER: 3 su b. pirinç 2 havuç 1 su b. ceviz 1 su b. et suyu 2 çorba k. tereyağı 1 tutam safran 1 tutam dereotu sıvıyağ tuz su HAZIRLANIŞI: Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencerede tereyağını eritip pirinci kavuruyoruz. Havucu rendeleyip tencereye ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Safranı suyla karıştırarak eritiyoruz. Tencereye et suyunu, safranı ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Cevizi ilave ediyoruz. Tuzunu da atarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişe, Yer: Pilavlar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.