Jump to content

Safranlı Pilav...


mormeneksem
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

MALZEMELER

1,5 bardak Amerikan Pirinci

2 çorba kaşığı safran

2 çorba kaşığı kuşüzümü

1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi

1/2 demet dereotu

2 yemek kaşığı soya yağı

Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin.

Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun.

Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin.

Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın.

Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

 

 

alinti...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Safranlı Pilav Tarifi

      2 su bardağı baldo pirinç 1 soğan 1 tutam toz safran Tuz 3.5 su bardağı su Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber   Safranlı pilav: Soğanı küp doğrayarak ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine su ve safranı ekleyerek kaynatın. Ilık suda bekletip süzdüğünüz pirinci ilave ettikten sonra baharatları ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın.

      , Yer: Pilavlar

    • Mihalıç Peynirli Safranlı Pilav

      Bir buçuk su bardağı küp doğranmış Mihalıç peyniri 2 su bardağı yasemin pirinci 2 çorba kaşığı tereyağı 6-7 dal dereotu 3 çorba kaşığı kuşüzümü Yeteri kadar sıcak su Bir tutam safran Tuz   Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, safran, kuşüzümü ve tuz ilave edin. Suyunu çekmesine yakın peynir ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Suyunu çekince altını kapatın. Üzerine kağıt bir havlu kapatın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

      , Yer: Pilavlar

    • Safranlı Kajulu Pilav

      2 su bardağı pirinç (herkesin pirinç tercihine uygun bir tariftir ama ben basmati öneririm) 4 su bardağı kaynar su 2 adet tavuk bulyon (evinizde gerçek tavuk suyu varsa yarı yarıya kullanın) Bir avuç kajun (tuzsuz ve kabuksuz yerfıstığı da olabilir) 1 tatlı kaşığı safran 4 çorba kaşığı sıvıyağ (pilavda alıştığınız her yağ olabilir)   Pirinci çok iyi yıkayın ve süzgeçte bekletin. Yağda kajunları ve tavuk bulyonları, fıstıkları rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve birlik

      , Yer: Pilavlar

    • Safranlı Pilav-1

      2 çorba kaşığı Teremyağ 1 su bardağı pirinç 1 tutam safran Birkaç dal maydanoz Tuz Karabiber Pulbiber 3,5 su bardağı sıcak su   Teremyağ'ı eritip, yıkanmış pirinci ekleyin. Tuz ilave ederek pirinçler tane tane ayrışana dek kavurun. Sıcak sudan bir bardak ayırın ve safranı içerisine atın. 2 su bardağı sıcak su ve safranlı suyu pirinçlere ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra pul biber ve kıyılmış maydanozla servis yapın.

      , Yer: Pilavlar

    • Havuçlu Safranlı Pilav

      MALZEMELER: 3 su b. pirinç 2 havuç 1 su b. ceviz 1 su b. et suyu 2 çorba k. tereyağı 1 tutam safran 1 tutam dereotu sıvıyağ tuz su   HAZIRLANIŞI: Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencerede tereyağını eritip pirinci kavuruyoruz. Havucu rendeleyip tencereye ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Safranı suyla karıştırarak eritiyoruz. Tencereye et suyunu, safranı ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Cevizi ilave ediyoruz.   Tuzunu da atarak kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişe

      , Yer: Pilavlar

×
×
  • Yeni Oluştur...