Jump to content

Tas Pilavı..


mormeneksem
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

MALZEMELER

 

1 kg kuşbaşı et

1 kg arpacık soğanı

1 kg pirinç

1 adet havuç

100 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 ½ çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

 

Tereyağının 3/2’sini eritin ve etleri yaklaşık 4-5 dakika kavurun. Havuçları ince ince kıyın ve arpacık soğanları ile birlikte ekleyin.

 

Salçaları, biberi ve tuzu da ekleyerek 6-7 dakika kadar daha pişirin. Büyük bir tepsiye etin piştiği tencereyi ters çevirin.

 

Tencerenin buharla havaya kalkmaması için üzerine ağır bir şey koyun. Tepsiye 7-8 su bardağı su koyun ve kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Pişen yemeğin suyunu süzün. Tencereyi ters çevirin, süzülmüş suyu tencereye alın ve 2 litreye tamamlayarak kaynatın. Pirinçleri suya atın. . Piştikten sonra 8-9 dakika dinlendirin ve kalan tereyağını eritip üzerinde gezdirin. Pilavı servis tabağına aldıktan sonra etli karışımı üzerine dökün ve cacıkla birlikte servis yapın.

alinti..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Kalan Pilavı Yeni Yapılmış Gibi Isıtabilirsiniz?..

      Kalan Pilavı Yeni Yapılmış Gibi Isıtabilirsiniz? Pilav yaptıktan sonra hemen yemek en lezzetli halidir. Ancak genellikle pilav biraz çok yapılır ve daha sonraki gün de yenmesi için. Ancak o zaman da pilav ilk yapıldığı andaki lezzetinde olmaz. Aslında pilav piştikten 12 saat sonra kuru ve yapışkan bir hal alır. Pilavı ilk yapıldığı andaki haline dönüştürmek mümkündür. İşte bu yazımızda size pilavı yeniden canlandırmanın yöntemlerini anlatacağız. Mikrodalga yeniden ısıtın: Bir finc

      , Yer: Diyet ve Sağlıklı Yaşam

    • Artan Pilavı Isıtmak Besin Zehirlenmesine Yol Açıyor...

      Artan pilavı ısıtmak besin zehirlenmesine yol açıyor     Tencerede kalan pilavı ertesi gün tekrar ısıtıp yiyor musunuz? Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre doğru yöntemi izlemezseniz pilavı ısıtıp yemek sağlığınızı tehlikeye atıyor.   Kuzey Carolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Chapman'a göre pirinci pişirdiğinizde pirinçte bulunan bacillus cereus mikrobu ölmeyebiliyor. Toprakta ve besinlerde bulunan bu bakterinin bazı türleri gıda kaynaklı hastalıklara ve en te

      , Yer: Sağlık Haberleri

    • Saltanat Pilavı Tarifi...

      Saltanat pilavı tarifi     MALZEMELERİ Pilavı için; 3 su bardağı pirinç 5,5 su bardağı su 2 bağ ıspanak 2 adet havuç 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz   Köftesi için; 250 gr dana kıyma 1 yumurta 1 çay bardağı galeta unu Pulbiber Karabiber Kimyon Tuz   SALTANAT PİLAVI NASIL HAZIRLANIR? Havuç ve ıspanağı ayrı ayrı soteleyin. Pirinçleri yıkayıp, süzün. Tereyağı-zeytinyağı ekleyip ısıttığımız tencereye pirinç, su, tuz ekleyip pişirelim. Demlenmeye

      , Yer: Pilavlar

    • Döşeme Pilav (Azeri Pilavı)...

      Döşeme Pilav (Azeri Pilavı)     Malzemeler   200 gram tavuk (kanat veya but) 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 2 soğan 50 gr tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Sarı kök ( zerdeçal)   Döşeme Pilav (Azeri Pilavı) Tarifi Yapılışı   Önce tavukları 3 su bardağı suyla haşlıyoruz. Tavuklar haşlanırken soğanları doğruyoruz.   Soğanlara tuz, karabiber ve sarı kök ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı) ekliyoruz ve bir kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Baharatları iyice soğanlara yedir

      , Yer: Pilavlar

    • Melek Pilavı Tarifi...

      Melek pilavı tarifi     MELEK PİLAVI MALZEMELERİ   * 2,5 su bardağı baldo pirinç * 2,5 su bardağı et suyu * 300 gram kuşbaşı kuzu eti * 2 adet defneyaprağı * 2 adet havuç – tavla zarı şeklinde doğranmış / diri kalacak şekilde haşlanmış * 1 su bardağı nohut – bir gece önceden suda bekletilmiş / haşlanmış * 1 su bardağı kültür mantarı – sapları alınmış / haşlanmış * 1 su bardağı bezelye / haşlanmış * 1 Yemek kaşığı – silme toz şeker * 3 yemek kaşığı tereyağı * Tuz - arzunuza

      , Yer: Pilavlar

×
×
  • Yeni Oluştur...