Jump to content

Tarçınlı Tavuk ...


mormeneksem
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

MALZEMELER

 

1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti

1 adet soğan

Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

1 yemek kaşığı tereyağ

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tarçın

 

HAZIRLANIŞI

 

Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun. Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın. Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün.

 

Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın. Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin.

 

Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın. İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.

 

alinti..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Tarçınlı ve Renkli Biberli Tavuk But

      4 kalçalı tavuk but 2 çubuk tarçın 1 dolmalık kırmızıbiber 1 dolmalık sarı biber 1 dolmalık yeşil biber 6 diş sarımsak 10 kiraz domates Yarım su bardağı kuru üzüm Tuz Karabiber Zeytinyağı   üzeri için Kıyılmış maydanoz   Tarçınlı ve renkli biberli tavuk but: Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve butların etrafına dağıtın. Sarımsakların kabuklarını soymadan ekleyin. çubuk tarçın, k

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...