Jump to content

Bulgurlu Lahana Sarması


güley
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

    1 adet orta boy lahana
    Yarım su bardağı ince bulgur
    400 gram kıyma
    1 adet orta boy soğan
    1 tatlı kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    Üzerine:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet orta boy soğan
    2 adet orta boy domates
    1 tatlı kaşığı salça
    Tuz
    Sumak suyu için:
    1 su bardağı tane sumak
    3 su bardağı su

 

[h=3]Yapılışı[/h]

Lahanayı yapraklarına ayırın. Hafifçe yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayıp kenara alın. İç harcı hazırlamak için, kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine bulgur, rendelenmiş soğan, salçalar, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Lahana yapraklarının damarlı kalın kısımlarını çıkarın. Büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup sarın ve düz bir tencereyeyerleştirin. Tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış domates, salça ve tuz ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurup harcı sarmaların üzerine dökün. Tane sumak ve suyu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Sumak suyunu süzüp sarmaların üzerine dökün. Tencereyi ocağa oturtun. 45-50 dakika pişirip servis yapın.

 

--- Sonraki mesaj ---

 

560687705126.jpg%3F561390356879

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...