güley Oluşturma zamanı: Ekim 6, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 6, 2011 1 adet orta boy lahana Yarım su bardağı ince bulgur 400 gram kıyma 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı acı biber salçası Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı salça Tuz Sumak suyu için: 1 su bardağı tane sumak 3 su bardağı su [h=3]Yapılışı[/h] Lahanayı yapraklarına ayırın. Hafifçe yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayıp kenara alın. İç harcı hazırlamak için, kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine bulgur, rendelenmiş soğan, salçalar, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Lahana yapraklarının damarlı kalın kısımlarını çıkarın. Büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup sarın ve düz bir tencereyeyerleştirin. Tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış domates, salça ve tuz ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurup harcı sarmaların üzerine dökün. Tane sumak ve suyu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Sumak suyunu süzüp sarmaların üzerine dökün. Tencereyi ocağa oturtun. 45-50 dakika pişirip servis yapın. --- Sonraki mesaj --- Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nartnmerd Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 eeee hani resmiiiii...teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güley Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 resim var..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_angel Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 hmm emegine saglik kardesim bayilirim lahana sarmasin a:p Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Hadise Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 aahhhh olsada yesek midemden sesler gelmeye başladı resmi görünce. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güley Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 bu gün yaptım keşke imkan olsaydıda beraber yeseydik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Olcix Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 13, 2011 hımmmmmm hayatta red edemiyecegim ve cok sevdiğm bir yemek hele açılı ve üzerine limon gezdirilrse harika olur:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.