Jump to content

Yoğurt Soslu Armut


yavin
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Yoğurt soslu armut

 

KAÇ KİŞİLİK: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: dk

 

Malzemeler:

 

1 armut

 

125 gr süzme yoğurt

 

1 çay kaşığı bal

 

1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık

 

1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı

 

1 tutam tarçın

 

1 tutam safran

 

1 kahve fincanı su

 

Hazırlanışı:

 

* Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

* Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.

 

* Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.

 

 

Bu tatlıyı armuttan daha az kalorili olan şeftali ile de hazırlayıp 1 top meyveli dondurma ile servis yapabilirsiniz. 1 orta boy (100 gr) şeftali 7 kalori,

1 top meyveli dondurma yaklaşık 60 kalori içeriyor. 1 orta boy armudun kalorisi ise 41.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...