Jump to content

Cevizli Muz Tatlısı


yavin
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

 

 

Malzemeler:

 

# 4 muz

# 1 çay kaşığı vanilya

# 15 gr tereyağı

# 12 kedidili bisküvi

# 3 çorba kaşığı esmer şeker

# 2 çorba kaşığı limon suyu

# 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz

# 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

# 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı

 

Hazırlanışı:

 

* Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin.

 

* Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.

 

* Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

 

Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Cevizli İncir Tatlısı

      Taze incir yerine kuru incir tercih eden kişilerin favori tatlıları arasında yer alan cevizli incir tatlısı, kökleri Osmanlı’ya dayanan bir lezzettir. Kaymakla ya da kremayla lezzeti ikiye katlanan tarif, yaz aylarında vanilyalı dondurmayla birlikte de sunularak daha hoş ve ferah bir yapıya kavuşur.     Cevizli İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler     16 tane büyük boy kuru incir 1 bardak ceviz içi Yarım çay kaşığı toz tarçın Yarım bardak harnup pekmezi ya da 1 kahve fincanı toz şeker

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Hindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı

      Malzemeler :     4 Yumurta 1 Su B. Toz Şeker 1 Su B. Söke Un 2 Çorba K. Pirinç Unu 1 Çorba K. Margarin 1 Paket Kabartma Tozu 3 Çorba K. Hindistan Cevizi Yarım Kg. Tuzsuz Beyaz Peynir 1 Limon Kabuğu Rendesi Şerbeti İçin: 3 Su B. Su 2,5 Su B. Toz Şeker 1 Dilim Limon   HazırlanışıGeniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri dökün ve beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra limon kabuğu rendeleyin. Tuzsuz peyniri süzgeçte ezin. Karışıma peyniri, pirinç ununu, unu

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Cevizli Muzlu İrmik Tatlısı

      -7 yemek kaşığı irmik -9 yemek kaşığı şeker -1 litre süt -2 adet muz -1 su bardağı çekilmiş ceviz   Yapılışı   -Sütü tencereye boşaltıp, irmik ve şekeri ekleyip, karıştırarak koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirin. -Tatlınızı dökeceğiniz tepsinizi ıslatın(yapışmaması ve kolay servis yapılması için), muhallebinizin yarısını dökün ve üzerine dilimlediğiniz muzu ve cevizin yarısını koyun ve üzerine de kalan muhallebinizi dökün. -En son da tatlınızı ılınınca kalan cevizi üzerine döküp,

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Cevizli Samsa Tatlısı

      125 gram margarin Yarımşar su bardağı süt ve sıvıyağ 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı sirke Bir tutam tuz Aldığı kadar un   Hamurları açmak için: Nişasta   İçi için: 300 gram ceviz   Üzeri için: 100 gram margarin 100 gram tereyağı   Şerbeti için: 7 su bardağı tozşeker 6 su bardağı su Yarım limonun suyu   Derin bir kaba eritilmiş margarin, süt, sıvıyağ, yumurta, kabartma tozu, sirke ve tuzu koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene ka

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Cevizli Prenses Tatlısı

      7 çorba kaşığı buğday nişastası 1 litre süt 12 çorba kaşığı irmik 1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağından bir parmak eksik dövülmüş ceviz Tarçın   Sosu için: 300 gram frambuaz Yarım su bardağı tozşeker   Nişastayı sütle iyice ezin. İrmik ve tozşekeri ilave edin. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak kaynatın. Koyu kıvam aldığında, yarısını bir kaseye dökün. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kısmını da cevizin üzerine boşaltıp, soğumaya bırakın. Sosu hazırlamak için, fra

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...