Jump to content

Tavuk Etli Tajin Tarifi...


güley
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

GEREKLİ MALZEME

(6 Kişilik)

• 1 su bardağı ince bulgur

• Yarım çay bardağı KOMİLİ 0,3 Asitli Zeytinyağı

•1 kg kemiksiz tavuk but

• Yarım soğan

• ¼ çay kaşığı safran

• ¼ çay kaşığı toz zencefil

• ¼ çay kaşığı zerdeça

l• ¼ çay kaşığı kimyon

• ¼ çay kaşığı kişniş

• ¼ çay kaşığı acı toz biber

• 1.5 litre su

• 1 yemek kaşığı bal

• 1 çubuk tarçın

• Yarım kabak

• 60 gr kuru erik

• 45 gr kuru kayısı

• 300 gr haşlanmış nohut

• Taze kişniş yaprakları

• Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI

İnce bulguru uygun bir kaba alın.

Üzerine sıcaksu gezdirip kapak kapatın.

Bulgur yumuşayanakadar bekletin.

Zeytinyağını tencerede ısıtın.

Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Zeytinyağında hafifçe kızartın.

Tavuk parçalarınıkenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.

Soğanyumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon,kişniş ve acı toz biberi ekleyin.

Su, bal ve tarçınçubuğunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonraateşi kısın.

Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakikapişirin.

Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları,kuru erikleri,

kayısıları ve nohutları ilave edin vetüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tuz vekarabiberle tatlandırın.

Bulgurun üzerine aktarın.

Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

 

 

afiyet olsun...

 

 

308653_291008860912373_122404901106104_1-1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende şekerli olan bir şeyi yemekte görmek istemem damak tadıma ters.azeri bir pilav çeşidi gibi geldi bana .azeriler pilava şekerli üzüm kayısı erik gibi şeyler koyuyorlar.baharatlar güzel.bir tek iç pilavı severim bol çam fıstıklı kuş üzümlü baharatlı.diğerleri biraz ağır kaçar.tşklr

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende şekerli olan bir şeyi yemekte görmek istemem damak tadıma ters.azeri bir pilav çeşidi gibi geldi bana .azeriler pilava şekerli üzüm kayısı erik gibi şeyler koyuyorlar.baharatlar güzel.bir tek iç pilavı severim bol çam fıstıklı kuş üzümlü baharatlı.diğerleri biraz ağır kaçar.tşklr

 

Ama pırasa ve taze fasulyede şeker süper oluyor... ben bayılırım... damak zevkleri farklı oluyor elbette...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ama pırasa ve taze fasulyede şeker süper oluyor... ben bayılırım... damak zevkleri farklı oluyor elbette...

haklısınız ben onlardada sevmem barbunyaya şeker ekleyenler var asla katılmadığım bir damak tadı.belki size garip gelecek fakat ben pırasa ve taze fasulyeye limonsuz elimi bile sürmem.şekerli hiç yemedim denemediğim için belkide garip geldi.damak tadıma güvenirim halbu ki:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...