Jump to content

İsveç Köftesi


Guest yakamozz
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

B3534A2E2CB3EE75A7DEFCA368F056-1.jpg

 

Malzemeler,

Köftesi için,

1 kilo yağsız dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı un

1,5 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Sosu için,

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı su

1 adet et bulyon

Hazırlanışı,

Köfte için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.

Bir kâseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.

Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip derin dondurucuya koyup 20 dakika bekletin.

Yapışmaz bir kızartma tavasına bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızdırın.

Derin dondurucudaki köfteleri çıkarıp tavaya yerleştirin.

Köfteleri; önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın.

Kızaran köfteleri yayvan bir servis tabağına alın.Sosunu hazırlamak için tencereye yağı alıp kızdırın.

Et bulyonu ve suyu ekleyin.

Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Servis tabağına köfte alıp üzerine sos dökün.

Dilerseniz patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.

Not: İsterseniz İsveçliler gibi yabani kızılcık reçeliyle ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • İsveç Köftesi

      500 gr kıyma 1 soğan 1 yumurta Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı un Tuz Karabiber 5 yemek kaşığı zeytinyağı 10 gr tereyağı 200 ml krema 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 200 ml et suyu   üzeri için 1 kırmızıbiber Kıyılmış maydanoz   İsveç köftesi: Soğanı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Yumurta, süt, un, tuz, karabiberi ve baharatları ekleyip yoğurun. Kıymadan parçalar kopartıp top şeklinde yuvarlayın ve bir tepsiye dizerek derin dondu

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...