Hamsili Pilav
-
Benzer Konular
-
Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Hamsili Pilav Malzemeler 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış) 1 su bardağı pirinç 1 kuru soğan Çam fıstığı Kuş üzümü Karabiber Tuz Sıvıyağ Maydanoz (isteğe bağlı) Hamsili Pilav Tarifi'nin Yapılışı Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım. Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav di, Yer: Pilavlar
-
Hamsili Pilav Tarifi
1 kg hamsi (kılçığı alınmış) 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık Bir buçuk su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı kuru üzüm 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuşüzümü, kuru üzüm, Yer: Pilavlar
-
Hamsili Pırasalı Pilav
3.5 su bardağı Amerikan pirinci 1.5 kg hamsi 3 pırasa 125 gr margarin 2 soğan Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı nane 2.5 su bardağı su 1 kahve fincanı dolmalık fıstık Tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü Hamsili pırasalı pilav: Pirinci yıkayıp ılık tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğan ve pırasayı temizleyip kıyın. Hamsilerin kılçıklarını temizleyip bol suyla yıkayın. Tuzlayıp süzgeçte bekletin. Margarini tencerede, Yer: Pilavlar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.