Jump to content

Hamsili Pilav


Güzide
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

 

    1 kg hamsi

 

 

    2 su bardağı pirinç

 

 

    2 soğan

 

 

    1 kahve fincanı zeytin yağı

 

 

    1 demet taze soğan

 

 

    Yarım demet taze nane

 

 

    1 tatlı kaşığı toz şeker

 

 

    Kuşüzümü

 

 

    dolmalık fıstık

 

 

    Tuz

 

 

    kara biber

 

 

    yeni bahar
     
     
    Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
    Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
     
    Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
    Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın.İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
    Hamsili pilav artık hazır, afiyet olsun
     
     
     

 

 

132453_galeri_65-1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

      Hamsili Pilav     Malzemeler 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış) 1 su bardağı pirinç 1 kuru soğan Çam fıstığı Kuş üzümü Karabiber Tuz Sıvıyağ Maydanoz (isteğe bağlı)   Hamsili Pilav Tarifi'nin Yapılışı Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım. Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav di

      , Yer: Pilavlar

    • Hamsili Pilav Tarifi

      1 kg hamsi (kılçığı alınmış) 1 adet orta boy soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık Bir buçuk su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı kuru üzüm 1 tatlı kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz   Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci tencereye katın ve rengi beyazlaşana kadar soteleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin. Kuşüzümü, kuru üzüm

      , Yer: Pilavlar

    • Hamsili Pırasalı Pilav

      3.5 su bardağı Amerikan pirinci 1.5 kg hamsi 3 pırasa 125 gr margarin 2 soğan Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı nane 2.5 su bardağı su 1 kahve fincanı dolmalık fıstık Tuz, karabiber, yenibahar, kuşüzümü   Hamsili pırasalı pilav: Pirinci yıkayıp ılık tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğan ve pırasayı temizleyip kıyın.   Hamsilerin kılçıklarını temizleyip bol suyla yıkayın. Tuzlayıp süzgeçte bekletin.   Margarini tencerede

      , Yer: Pilavlar

×
×
  • Yeni Oluştur...