Jump to content

Hindistancevizli Kek...


Guest Hadise
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

dsc07437-1.jpg%3Fw=225

 

MALZEMELER:

3 yumurta

125 gr.şeker

125 gr. oda sıcaklığında tereyağ

1 paket vanilya şekeri

250 gr.havuç püresi (3 adet havucu rendeleyip blendırdan geçirin azda tuz katın)

2 paket Droetker kakao

150 gr. iri kıyılmış bitter

200 gr.un

1 paket kabartma tozu

 

Tepesi için:

75 gr.bitter

1 çay kaşığı tereyağ

 

Dolgusu için:

1 paket labne

1 çay bardağı pudra şekeri

1 su bardağı hindistancevizi

 

Pudra şekeri labne ve hindistancevizinin yarısını mikserde çırpıyoruz…Kalan hindistancevizini yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz…Karışım toparlanıp ele yapışırsa hindistancevizi ekleyebiliriz…ceviz büyüklüğünde toplar yapıp buzdolabında sırası gelene kadar bekletiyoruz…Yaklaşık 9 top oluyor.

 

Yapılışı:

Şeker,yağ, tuz, vanilya ve yumurtalar çırpılır.

Havuç püresi,kakao ve çikolata eklenip çırpılır…

Son olarak un ve kabartma tozu eklenip çırpılır..

Yağlanmış kalıba hamurun yarısı dökülür…

Toplar yanyana hamurun orta kısmına konulup kalan hamur üzerine dökülür…

Masaya 1-23 defa vurulup, 175 C ısınmış fırında pişirilir..Yaklaşık 45 dk)

 

Kek piştikten sonra dinlendirilir…Çikolata eritip kekin üzerine dökülür….İsteğe göre süslenir….

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Karamelli ve Hindistancevizli Tuzlu Kurabiye

      40 dakika 6 Kişilik Yaptığınıza pişman olmayacağınız bir karamelli kurabiye tarifi Malzeme Listesi       110 gr yumuşak tereyağı 1 su bardağı şeker 1,5 çay kaşığı vanilin 3 su bardağı un 1/2 çay kaşığı tuz 3 adet büyük yumurta, hafifçe çırpılmış 340 gr hindistan cevizi rendesi 400 gr yumuşak karamelli şeker 6 yemek kaşığı kaymak 2 yemek kaşığı kaya tuzu   Hazırlanışı     Adım 1   Fırını 175 dereceye ısıtın. Büyük bir kapta, tereyağı ve şeker

      , Yer: Kek & Pastalar

    • İrmikli ve Hindistancevizli Tatlı

      Malzemeler 1 su bardağı irmik Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı 1 litre süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 kutu (200 ml) krema Bir buçuk su bardağı hindistancevizi 1 çay bardağı dövülmüş badem   Üzerine: 100 gram kaymak 2-3 çorba kaşığı toz antepfıstığı   İrmikli Ve Hindistancevizli Tatlı Yapılışı Tereyağı ve irmiği bir tencereye alıp, hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine süt, tozşeker ve krema ilave edip, sürekli karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirin. Hindistancevizi

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Hindistancevizli Cheesecake

      1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi 2 paket kakaolu bisküvi 120 gram tereyağı Bir buçuk su bardağı tozşeker 4 adet yumurta 1 su bardağı şekersiz krema 600 gram labne peyniri 1 paket vanilya 1 su bardağı un 80 gram rendelenmiş bitter çikolata   BİSKÜVİYİ blenderden geçirip un haline getirin. Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. 24 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün. Elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde tozşe

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Hindistancevizli Portakallı Kek

      1 adet hindistancevizi 1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker 5 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet portakal 1 paket kabartma tozu İki buçuk su bardağı un   Üzeri için: 2-3 çorba kaşığı marmelat 1 su bardağı hindistancevizi 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu   HİNDİSTANCEVİZİNİ temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin

      , Yer: Kek & Pastalar

    • Limonlu & Hindistancevizli Cupcake

      2 Su Bardağı Buğday Unu (200-220g) 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu 1 Çay Kaşığı Pakmaya Karbonat 8 Yemek Kaşığı Tereyağı (120g) 1 Çay Bardağı Rende veya Toz Hindistan Cevizi 1 ½ Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (180g) Süt Kreması (80ml) 1 Limon Ve Kabuğunun Rendesi 2 Yumurta ½ Çay Kaşığı Toz Zencefil Cupcake Kreması için: Pakmaya Vanilyalı Puding 2 Su bardağı Süt (400ml) 1 Paket Pakmaya Krem Şanti 1 Yemek Kaşığı Hindistancevizi   1. Fırınınızı önceden 180°C'ye ayarlayın v

      , Yer: Kek & Pastalar

×
×
  • Yeni Oluştur...