Zennur Oluşturma zamanı: Kasım 20, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 20, 2011 Journal of the Science of Food and Agriculture’da yer alan bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce suda bekletmenin akrilamit seviyesini düşürdüğü açıklandı. Akrilamit, nişastalı gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında doğal olarak ortaya çıkan bir kimyasaldır. Araştırmacılar, pek çok gıdada görülen akrilamit oluşumunun, sağlımız için tehlikeli olduğu ve hayvanlarda kansere yol açtığı ile ilgili şüphelerin olduğunu belirtiyorlar. Ancak İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce kısa bir süre suda bekletmenin, akrilamit oluşumunu ve neden olduğu riski ciddi ölçüde azalttığı belirlendi. Leatherhead Food International’dan Dr. Rachel Burch, bugüne kadar gıdalarda akrilamit oluşumunu önelemek üzere pek çok araştırmanın yapıldığını, ancak bu çalışmaların gıda endüstrisiyle sınırlı kaldığını belirtiyor ve yaptıkları çalışmada evde uygulanabilecek pratik çözümü hedeflediklerini ekliyor. Yapılan çalışmada patateslerin 30 dakika ile 2 saat arasında sürelerle suda bekletilmesi sonucunda, %23, 8, ve H oranlarında akrilamit seviyesinin düştüğü gözlemlendi. Ancak araştırmacılar bu sonuçların az kızarmış patates için geçerli olduğunu belirtiyorlar. (gerçeklerfazlasıdeğil) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest fudotai Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2011 Ben bu yabancı bilimadamlarına hiç güvenmiyorum, Türk bilimadamları söylerse anca o zaman inanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Qυєєη~ Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2011 kanser yapmayan ne var ki?her araştırmanın sonucuna uygun davranmaya kalkarsak kanser olmadan ölürüz zaten.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.