Jump to content

Aşureli Tart Tarifi


güley
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Aşureli Tart Tarifi

Malzemeler

 

 

 

  • Hamur için: 150 gram tereyağı
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı pudraşekeri
    1 çay bardağı buzlu su
    2 su bardağı un
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 çay bardağı toz antepfıstığı
    Bir tutam tuz
    İçine:
    2 paket hazır aşure karışımı
    3.5 su bardağı süt
    Dondurma

 

 

Aşureli Tart Yapılışı

 

 

DERİN bir kaba tereyağı, yoğurt, pudraşekeri ve tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (poşetin tamamını 3.5 su bardağı süte ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın). Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın. Dondurma ile birlikte servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...