Guest Îکє† Oluşturma zamanı: Aralık 8, 2011 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 8, 2011 Malzemeler : 1 kg hamsi 1/2 kg pirinç 3 baş orta boy soğan 2 kahve fincanı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 kahve fincanı çam fıstığı 1 su bardağı ayçicek yağı Yeteri kadar tuz 300 gr. tereyağ yemeğinin hazırlanışı: İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır. Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir. Diğer tarafta hamsiler kılcıklarından ayrılarak fileto haline getirilir. Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir. Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır. Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır. bizzat tarafımdan denenmiştir, yok böle bir lezzetttttt Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.