Jump to content

Hamsili İçli Tava - Bizzat Denenmiştır


Guest Îکє†
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Malzemeler :

 

1 kg hamsi

1/2 kg pirinç

3 baş orta boy soğan

2 kahve fincanı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı karabiber

1,5 kahve fincanı çam fıstığı

1 su bardağı ayçicek yağı

Yeteri kadar tuz

300 gr. tereyağ

 

forumdasneticlitava-1.jpg

yemeğinin hazırlanışı:

İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır. Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir. Diğer tarafta hamsiler kılcıklarından ayrılarak fileto haline getirilir. Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir. Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır. Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.

 

 

bizzat tarafımdan denenmiştir, yok böle bir lezzetttttt

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...