Jump to content

Kuzu Ciğeri Çorbası


Guest Îکє†
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kuzucigericorbasi-1.jpg

 

1 Tane kuzu ciğeri

-2 Demet kuzu kulağı

-1 Demet taze soğan

-1/2 Demet maydanoz

-1/2 Demet dereotu

-1 Baş soğan

-2-3 Tane domates veya ezmesi

-5-6 Çorba k. arpa şehriye veya pirinç

-1 Yumurta kadar yağ

-tuz ve karabiber

 

Hazırlanması

1) Ciğeri önce bıçak sırtı kalınlığında dilimlere, sonra da enine olarak, kibrit çöpü şeklinde doğraymız. Öbür yanda kuzu kulağı, maydanoz, dereotu taze ve kuru soğanı da ayıklayıp yıkadıktan sonra irice doğraymız. Bundan sonra ciğeri ve sebzeleri, yağla, bir tencerede bıraktıkları su buharlaşmcaya kadar kavurunuz. Soyularak doğranmış domatesi ve tuzu da atıp birkaç kere daha çevirdikten sonra 9-10 bardak su koyunuz. Birkaç dakika kaynatıp şehriye veya pirinci de attıktan sonra yavaş ateşte kaynatarak pişiriniz. Sofraya alırken karabiber ekiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...