Jump to content

Fransız Soğan Çorbası


Guest Îکє†
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Malzemeler:

 

7 Adet beyaz soğan

100 Gr tereyağı

1 Litre tavuk veya et suyu

Taze veya kuru kekik (tercihen taze)

Baget ekmek

Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber

Çedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı çedar veya gravyer ile yapılır)

forumdasnetfranszsoanor-1.jpg

Hazırlanışı:

 

Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gözlerinizin yanmaması için)

Dondurucudan çıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın.

Tereyağını geniş bir tencerede eritin.

Tencerede karıştırabileceğiniz kadar soğanı tencereye alın ve soteleyin, tencereye aldığınız soğanların diriliği gidince kalan soğanlarıda ilave ederek karıştırarak soteleyin.

Soğanlar kavrulurken içine bir tutam kekik ekleyin

Soğanlar iyice karamelize oluncaya kadar kavrulmalıdır.

Kavrulan soğanların üzerine et suyunuzu ekleyin ve kaynatın.

Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika pişirin.

Bu arada baget ekmeklerinizi dilimleyin, beyaz tost ekmeği de olabilir

Ekmeklerin iki yüzüne de çok az tereyağı sürün ve fırça yardımıyla biraz da zeytinyağı sürün.

Yine ekmeklerin iki tarafına tuz ve karabiber ekin.

Fırınınızın ızgarasında ekmekleri iki yüzünü de kızartın.

Peynirinizi rendeleyin.

Sıcak çorbayı kullanacağınız fırın kaplarına alın. İsterseniz tek kişilik fırın kabı veya yuvarlak derin bir kap kullanabilirsiniz.

Kaba aldığınız çorbaların üzerine kızarttığınız ekmekleri dizin.

Ekmeklerin üzerini peynir ile kaplayın, bu esnada hiç açıklık bırakmamak çok önemli çünkü ekmekler yanarsa çorbanın tadı büyük ölçüde değişir.

Kaseleri tekrar fırına verin ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Fransız Soğan Çorbası...

      Fransız Soğan Çorbası     Malzemeler:   • 4 soğan (ince doğranmış) • 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı • 50 g rendelenmiş peynir • 1,5 litre su • Tuz ve karabiber • 4 dilim ekmek • Sıvı yağ (kızartmak için) • 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu   Hazırlanışı:   Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun. Ateşten alın ve biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün. Tuz ve karabiberi koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 5 daki

      , Yer: Çorbalar

    • Fransız Usulü Soğan Çorbası

      15 adet kırmızı soğan Bir buçuk su bardağı kırmızı şarap Yeteri kadar sıcak su Tuz, karabiber   Jülyen doğranmış soğanları kısık ateşte koyu bir renk alana kadar soteleyin. Şarabı katın ve soğan şarabı çekene kadar sotelemeye devam edin. Koyu bir kıvam elde edene kadar su katıp, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte, suyunu kontrol ederek (su eksilmişse su katarak) 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.          

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...