Jump to content

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır


Vakt-i Leyl
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Çilek Reçeli

Malzemeler:

1 kg cilek

1 kg dan 3/4 su bardağı eksik toz şeker

1/2 adet limon

Yapılışı:

Cilekleri temizleyip yıkayalım,genis bir kaba alıp uzerine sekeri dokelim.

Bir gece bu sekilde bekletelim.

Seker dibine cokebilir, ara sıra karıstırabilirsiniz.

Ertesi gun bu karısımı bir tencereye aktarıp kısık ateste koyulasana kadar pisirelim.

Cilek bir gece sekerle beklediğinde zaten sulanacagı icin su ilave etmeye gerek yok,kendi suyu yeterli olur.

Ara sıra karıstırıp,uzerinde olusan kopukleri alalım.

İstedigimiz kıvama geldiginde yarım limonun suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım.

Ocaktan alıp kaplarımıza boşaltalım ve sogumasını bekleyelim.

Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...