Jump to content

İzmir Köfte (İzmir)


Guest Îکє†

Önerilen Mesajlar

500 gr. orta yağlı koyun kıyması

3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası

4 adet patates

3 çorba kaşığı margarin

3 dilim ekmek içi

1 adet soğan

1/2 demet maydanoz

Karabiber Tuz

2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin. Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin. Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin. Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın. Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın.

izmir_kofte300x228-1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...