Jump to content

Milföylü Lokmalıklar


Guest NİFO
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

KAÇ KISILIK: 6-8

HAZIRLAMA SÜRESI: 15 dk

PISME SÜRESI: 10 dk

 

Malzemeler

10 kare milföy hamuru

Taze nane yapraklari

50 gr kaymak

1 kase kurutulmus domates

1 tatli kasigi domates salçasi

1 kase siyah zeytin

1 tutam kekik

 

Hazirlanisi

*Kurutulmus domatesleri ilik suda bekletip küçük dograyin ve kekikle tatlandirin. Kurutulmus domatesleri zeytinyagi ile kavurun. Domates salçasi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.

 

*Milföyleri tezgahin üzerine yayin. Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük digeri küçük) hamur çikarin. Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerlestirin. Kenarlarindan parmak uçlarinizla bastirarak yapistirin, ortasini hafif çukurlastirin.

 

*Milföyleri firin tepsisine dizin. Pisme esnasinda çok fazla kabarmamasi için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpistirin. 200 dereceli firinda 10 dakika pisirin. Firindan alip bakliyatlari içinden çikarin. Zeytin, taze nane yapraklari, kurutulmus domates ve kaymakla süsleyip servis yapin.

 

dır Afiyet olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...