Jump to content

Sulu Hedik (Bingöl)


Guest Îکє†
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

[h=3]suluhedik-1.jpg[/h][h=3]Malzemeler[/h]

 

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 bardağı nohut
  • 2 sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tepeli salça
  • Kuru reyhan
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • az tere yağı

 

[h=3]Yemek Tarifi[/h]Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır. Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir. Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur. Un ve salça konur kavurmaya devam edilir. Reyhan eklenir. Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir. İyice kaynatılır , kıvamını bulunca ocaktan alını. Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir.Afiyet olsun.

 

NOT… Bazen bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz. reyhan yerine kekikte kulanabilirsiniz. Genelde bu yemek ilk baharda yapılır. Yanında taze tandır ekmeği ve yeni çıkmış bahçe soğanıyla servis yapılır . Bazen de diş hediğine çağırırlar komşular

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...