Sidre Oluşturma zamanı: Mayıs 5, 2012 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 5, 2012 Kullanılan Malzemeler: Dilediğiniz kadar bamya Limon Tuz Tereyağı Sarımsak Domates Kızartmak için yağ Tarifin Hazırlanışı Bir kapta limonlu su hazırlayınız içersine koni şeklinde kestiğiniz bamyaları bir müddet bekletiniz.. Daha sonra bamyaları süzüp kağıt havlu ile kurutunuz.. Bir tencere ve ya tavaya yarım çay bardağı kadar yağ ekleyip kızdırın;bamyaları kızan yağda orta ateşte 15 dk kadar pişirin (aynı biber kızartır gibi..) Kızaran bamyaları tabağa alın.. Sosu için 5-6 adet domates rendesi ;tuz ve 3-4 diş sarımsak gerekiyor.. Tereyağı eritip sarımsakları ince ince kıyıp kavuruyoruz;1-2 dk sonra domatesleri ve azıcık tuz ekleyip 5 dk kadar pişiriyoruz (daha sulu olsun isterseniz su katabilirsiniz..) Pişen sosumuzu hiç soğutmadan,bamyaların üzerine döküp üzerini kapatıp 20 dk kadar bekletiyoruz..(birbirleri ile kaynaşıyor,servis vaktini keyiflendirmek için bekliyorlar:) Veee enfes bamyalar hazır!...parmaklarınızı yiyeceksiniz;)Dilerseniz yoğurtla servis edin.. (sosta mutlaka az da olsa sarımsak kullanın lütfen kızartmanın tadını almak istiyorsanız salça ile değil has domatesle hazırlayın tarife harfiyen uyarsanız enfes bir yemek ,masanızda yerini alacak:) afiyet olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.