Jump to content

Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması


Sidre
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

2063.jpg

 

Kullanılan Malzemeler:

Dilediğiniz kadar bamya

Limon

Tuz

Tereyağı

Sarımsak

Domates

Kızartmak için yağ

 

Tarifin Hazırlanışı

Bir kapta limonlu su hazırlayınız içersine koni şeklinde kestiğiniz bamyaları bir müddet bekletiniz..

Daha sonra bamyaları süzüp kağıt havlu ile kurutunuz..

Bir tencere ve ya tavaya yarım çay bardağı kadar yağ ekleyip kızdırın;bamyaları kızan yağda orta ateşte 15 dk kadar pişirin (aynı biber kızartır gibi..)

Kızaran bamyaları tabağa alın..

 

Sosu için

5-6 adet domates rendesi ;tuz ve 3-4 diş sarımsak gerekiyor..

Tereyağı eritip sarımsakları ince ince kıyıp kavuruyoruz;1-2 dk sonra domatesleri ve azıcık tuz ekleyip 5 dk kadar pişiriyoruz

(daha sulu olsun isterseniz su katabilirsiniz..)

Pişen sosumuzu hiç soğutmadan,bamyaların üzerine döküp üzerini kapatıp 20 dk kadar bekletiyoruz..(birbirleri ile kaynaşıyor,servis vaktini keyiflendirmek için bekliyorlar:)

 

Veee enfes bamyalar hazır!...parmaklarınızı yiyeceksiniz;)Dilerseniz yoğurtla servis edin..

(sosta mutlaka az da olsa sarımsak kullanın lütfen kızartmanın tadını almak istiyorsanız salça ile değil has domatesle hazırlayın tarife harfiyen uyarsanız enfes bir yemek ,masanızda yerini alacak:)

afiyet olsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...