Jump to content

Reçelli Kurabiye


Guest Auraile6his
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

reelli20kurabiyeJPG-1.jpg

kurypm2JPG-1.jpg

 

Malzemeler:

 

 

 

 

 

125 gr tereyağ

 

yarım su bardağı tozşeker

 

1 yumurta

 

1 su bardağı buğday nişastası

 

2 su bardağı un

 

1 paket vanilya

 

yarım çay kaşığı karbonat (çay kaşığının ucuyla)

 

ortası için reçel, bal veya çikolata

 

Tereyağı yarım saat önceden buzdolabından çıkartıp küp küp kesip oda ısısında yumuşamasını bekliyoruz.

Un ve karbonatı ufak bir kaba eliyorum

Başka bir kap içerisinde yumurta, şeker,tereyağ ve sıvı vanilyayı mikserin en düşük ayarında çok az çırpıyorum. (Ben dr oetkerin 1 tatlı kaşığı kadar sıvı vanilyasını kullandım isterseniz toz halindeki ufak paketlerden kullanabilirsiniz)

Bir bardak nişastayıda ekleyip çok az daha çırpıyorum ve mikseri kaldırıyorum. Elediğim karbonat ve unu yavaş yavaş ekleyerek iyice yoğuruyoum.

 

Elde ettiğiniz hamur çok sert olmasın. Yani açılmaya uygun değil diye düşünüp sertleşmesi için fazla un eklemeyin. Bütün hamuru top şeklinde yapıp yassılaştırın streche sarıp buzdolabında sertleşmesi için yarım saat- 1 saat kadar bekletebilirsiniz. Fazla un katılmış sert hamurdan yapılan kurabiyeler piştiğinde daha sert olur gevrekliğini yitirir.

 

 

 

 

Hamuru buzdolabından çıkarttıktan sonra biraz daha yoğuruyorum. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp her bir parçayı ince bir şekilde açıyorum. İki ayrı büyüklükte çiçek şekilli kurabiye kalıbı kullanıyorum. Fotografta görüldüğü gibi önce büyük kalıpla iki adet kesip sonra birinin ortasını küçük kalıpla çıkartıyorum ve bütün olan şeklin üzerine dikkatlice yerleştiriyorum. Pişerken iki katın birbirine yapışması için de çok hafif üstten bastırıyorum (şekilleri fazla bozmadan)

Bu kurabiyeler iki kat üst üste olacağı için ne kadar ince açılırsa o kadar iyi oluyor. Fakat çok fazla ince açtığınızda da çalışması zor oluyor. Ortası boş olan üst katı yerinden kaldırıp alt tabakanın üzerine yerleştirirken şekilde bozulmalar olabiliyor. O yüzden ne çok ince ne de çok kalın açmamamız gerekiyor.

 

Bu arada çalışmamız bitmeden 10 dakika önce fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz. Yağlanmış veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kurabiyelerimizi dizip 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Çok fazla kızartmıyoruz, hafif pembeleşince çıkartıyoruz.

 

Kurabiyeler oda ısısında yarım saat kadar soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eliyorum ve ortalarına birer çay kaşığı kadar franbuaz reçeli dolduruyorum. İsterseniz değişik reçeller, bal veya çikolata da kullanabilirsiniz.

Çikolata kullanacaksanız, 100 gr çikolata ile 100 ml sıvı kremayı kısık ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini bekleyin ve içlerine birer çay kaşığı kadar doldurun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Reçelli Kurabiye Tarifi

      250 gram oda sıcaklığında margarin 4 çorba kaşığı pudraşekeri 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya   İçi için: Vişne ve kayısı reçeli Üzerine: Pudraşekeri   Margarin ve pudra şekerini iyice yoğurun. İçine yoğurt, rendelenmiş limon kabuğu, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra üç parçaya ayırın. Merdane yardım

      , Yer: Hamur İşleri

    • Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye

      1 paket oda ısısında yumuşamış margarin 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı pudra şekeri Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya   İçi için Portakal reçeli Gül Reçeli LimonluGüllü ve Portakallı Lokum   Kakaolu hamur için Kakao (ölçü yok rengini istediğiniz kadar koyultun) fındık içi   Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye: Bütün malzemeyi yoğurun.Hamuru üçe bölün birine kakao koyup yoğurun ve resim

      , Yer: Hamur İşleri

    • Reçelli Kurabiye 1

      malzemeler   1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı pudra şekeri 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta (beyazı üzeri için) 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1 portakal kabuğu rendesi Damak tadınıza uygun reçel Hazırlanışı, Yoğurma kabına; un, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alıp karıştırın. Toz karışımın ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve yum

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...