Jump to content

Gül Tatlısı


Guest Auraile6his
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

gul_tatlisi1-1.jpg

 

Malzemeler:

 

1 su bardağı süt

3 yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

1 fiske tuz

Aldığı kadar un

açmak için nişasta

ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı

 

Şerbeti:

 

5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

birkaç damla limon

 

İçine: iri dövülmüş ceviz

 

Hazırlanması:

Şerbeti hazırlayıp soğutun. Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin. Hamuru 30 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın. Üzerlerine bolca ceviz serpin.

 

Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın.

Alt tarafını da aynı şekilde toplayın. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin.

 

Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın. (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin)

 

İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin.

Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın. Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin. 190C’de üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Ayva Tatlısı

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Pirinç Tatlısı Tarifi...

      Pirinç Tatlısı Tarifi     Malzemeler 3.5 su bardağı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 10 çorba kaşığı pandan suyu Bir tutam yeşil gıda boyası 115 gram esmer şeker 3 çorba kaşığı susam 225 gram rendelenmiş hindistan cevizi Tuz   Pirinç Tatlısı Yapılışı Pirinç unu, nişasta, tuz ve pandan suyunu karıştırın. Daha sonra gıda boyası, şeker ve susamı ilave edin. Özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarladıktan sonra rendelenmiş hindistan cevizine bulayın. .

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?..

      Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?     Malzemeler 125 gram margarin 2 adet haşlanmış patates 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu l 1 paket vanilya l Aldığı kadar un l 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için: 1 su bardağı su Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu   Patates Tatlısı Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ay Doğdu Tatlısı Tarifi...

      Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Malzemeler Kullanılan ölçü:125 ml cay bardağı 🔹️1 Yumurta 🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ 🔹️2 yemek kaşığı irmik 🔹️2 yemek kaşığı Yogurt 🔹️yarim cay bardağı Sıvı yağ 🔹️1 Paket Vanilya 🔹️1 cay kaşığı dolu Kabartma tozu 🔹️1 cay bardağı Ögütülmüs Ceviz 🔹️4 cay bardağı Un 🔹️Limon kabugu rendesi Şerbeti: 250 ml su bardağı ölçüsü 🔹️2 su bardağı Şeker 🔹️2 su bardağı su 🔹️çeyrek limon

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Jalebi (Hint Tatlısı)

      Hamur için;   2 su bardağı un 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 su bardağı ılık su (dolu) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu Şerbet için;   2 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı gül suyu Kızartmak için;   Sıvı yağ Jalebi Hint Tatlısı Yapımı Tarifi Yapılışı   Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur akışkan ama çok cıvık olmayacak, krep hamurundan daha kalın. Hamurun üzerini

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...