Guest Auraile6his Oluşturma zamanı: Ağustos 21, 2008 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 21, 2008 Malzemeler 1,5 su bardağı ılık süt+su karışımı 2 tatlı kaşığı instant maya veya 15 gr yaşmaya 2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 yumurta(akı hamurun içine, sarısı üzerine) Aldığı kadar un (yaklaşık yarım kg) 100 gr erimiş tereyağ veya margarin içi; isteğe göre peynir, zeytin, patates vs... Yapılışı Hamur malzemelerini bir kaba alıp, un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabarmasını beklemeden masanın üzerine alıp, 4 parçaya bölün. İlk parçayı -un serperek- 30-40 cm çapında açın. Kenara alıp, üzerine erimiş yağdan sürün. İkinci parçayı da açıp, yağlanmış olan parçanın üzerine koyun ve ona da yağ sürün. Hamurun yağı biraz çekmesi için 10 dakika bekleyin.(beklemeden rulo yapılırsa yağlar dışarı sızar) Ve hamurları ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Buzdolabına koyun. Diğer 2 beze için aynı işlemi uygulayın. Buzdolabında bekleyen ilk koyduğunuz hamurları 10-15 dakika sonra çıkarıp 3-4 cm eninde dilimleyin. Her parçayı elinize alıp iki ucunu büzerek tekrar beze haline getirin. Oluşan minik bezeleri elinizle genişletip, içine peynir koyup poğaça şeklinde kapatın. (kullandığım peynir biraz yağlı olduğu için hamurun kapanma yerini pide gibi üst kısma getirdim ki, pişerken peynirler eriyip tepsiye akmasın) Yağlanmış tepsiye dizip, yarım saat ılık bir yerde mayalandırın. (mayalandırma işlemini fırını hafif ılıtıp tepsiyi fırına koyarak yapıyorum) Üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam serpin ve 180 derece fırında pişirin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hatice70 Yanıtlama zamanı: Aralık 3, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 3, 2008 tesekkurler guzel gorunuyor yalniz ilik sut ve su karisimi ikisinin toplamimi 1,5 subardagi yoksa ayri ayri 1,5 su bardagimi olcak. birde 100gr erimis margarini hamurada katacakmiyiz sadece actigimiz bezeleremi kullanacagiz buna bir aciklik getirirseniz sevinirim cunki yapmayi dusunuyorum yanlis olmasin sevgiler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güneşin kızı Yanıtlama zamanı: Aralık 3, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 3, 2008 yarın kesin deneyecegim:) -------------------- 1,5 su bardağı ılık süt+su karışımı 2 tatlı kaşığı instant maya veya 15 gr yaşmaya 2 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 yumurta(akı hamurun içine, sarısı üzerine) Aldığı kadar un (yaklaşık yarım kg) 100 gr erimiş tereyağ veya margarin arkadaşım ben burdaki yumurtayı az buldum.2 yumurta koyucam bide açarken aralara margarin sür çünkü margarin yakışıyo.içinede yarısı zeytinli diger yarısıda peynir(maydonoz,pul biberi)koyucam.yarın ilk işim yapıcam.şekerde 2 çay kaşıgı koycam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest [email protected] Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 2008 uufff be yaa ne güzel de ee biz zahnette yapsaydınya sitede benim gibi üşengeçleri düşünmedin dimi seni seni.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest türk_kızı Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2009 arkedeslerim bugun bi değişklik yapıp bogaca yapmayı düşünüyorum....güzel kolay tarifi olanlar yazsın bi zamet... netten alacagımda yapılışlarını tam olarak anlamıyrm...birde net ölcüüler yazın....... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest echo Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2009 Canım benim acil durumlarda yaptığım çok basit bir poğaça tarifi bu.Hem yapımı çok kolay,hem de şekillendirmesi.Ama mayasız hamur olduğu için,öyle patisserie poğaçaları gibi kabarmaz.haberin olsun.Eğer çok olsun istiyorsan,ölçüyü 2 ye katla sen,ben çok sık yapıyorum,kullandığım ölçü bu.. 1 çay bardağı eritilmş margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un İç harcı Peynir,patates,kıyma v.s tercih senin.Şayet peynirli yapacaksan,üzerine süreceğin yumurtanın beyazını peynire karıştır,hem ziyan olmuyor,hem de peyniri tutuyor. Tüm malzemeleri karıştırıp, hamur kulak memesinden birazcık daha yumuşak hale gelene kadar un ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ortasına dilediğimiz harcı koyarak üzerlerine yumurta sarısını/çok az bir sıvı yağ karışımı sürüyoruz.Üzerine susam-çöreotu(tercih senin) serpip,200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Sona da afiyetle,mutlulukla yiyoruz:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
insert Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 8, 2009 canım sana harika bir poğaça tarifi veriyorum...sakın yabana atma mutlaka yap....hem hafif hemde lezzetli... 1 paket margarin (250 gr) yarım su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz galeta unu içi patatesle soğanı rendeleyip baharat ve sıvı yağ ekleyip karıştır.hamur yığuracağın kapta margarin sıvı yağ ve yoğurdu karıştır.kabartma tozu ve unu ekliyerek eline yapışmadan şekil ver.(galeta ununa bandır).. afiyet olsun:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest türk_kızı Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2009 tesk.ediyrm...simdi echo senin tarifi yapaccgm...baska zamanda inatcıasıgınkini Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gözde bilge Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2010 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 19, 2010 kıymalı galeta unlu POĞAÇA: 1 su b. yoğurt 1 su b. sıvıyağ 1 yumurta 1 paket k. kabartma tozu 1 tatlı k. tuz alabildiği kadar un Mantolamak için: galeta unu,yumurta akı ayrı kaselere konacak İç harcı için: 300 gr. kıyma 3 soğan 1 tutam maydanoz mısır yağı tuz, karabiber HAZIRLANIŞI: Soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın üzerine soğanı ve kıymayı alıp birlikte soteleyin. Soğuduktan sonra maydanozo ekleyin. Karıştırma kabına 1 su bardağı svıyağı alın.Üzerine yoğurt,yumurtayı ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın. Üzerine tuz ve 11 çorba kaşığı tepeleme un ekleyip bir hamur elde edin. Hamuru çay bardağı büyüklüğünde elinizle açın. İçine kıymalı iç harçtan koyun ve uçlarından kapatın. Daha sonra galeta ununa batırın ve fırın tepsdisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin. ben bu tarife bayılıyorum poğaça değilde içli köfte gibi oluyor tavsiye ederim tarif alıntıdır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nartnmerd Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 2011 benimde poğaca tarifine ihtiyacım vardı teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.