Jump to content

Nefis Poğaça


Guest Auraile6his
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

pogaca1JPG-1.jpg

pogaca2JPG-1.jpg

pogaca3JPG-1.jpg

pogaca4JPG-1.jpg

pogacaJPG-1.jpg

 

 

Malzemeler

 

1,5 su bardağı ılık süt+su karışımı

2 tatlı kaşığı instant maya veya 15 gr yaşmaya

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yumurta(akı hamurun içine, sarısı üzerine)

Aldığı kadar un (yaklaşık yarım kg)

100 gr erimiş tereyağ veya margarin

 

içi; isteğe göre peynir, zeytin, patates vs...

 

Yapılışı

 

Hamur malzemelerini bir kaba alıp, un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabarmasını beklemeden masanın üzerine alıp, 4 parçaya bölün. İlk parçayı -un serperek- 30-40 cm çapında açın. Kenara alıp, üzerine erimiş yağdan sürün. İkinci parçayı da açıp, yağlanmış olan parçanın üzerine koyun ve ona da yağ sürün. Hamurun yağı biraz çekmesi için 10 dakika bekleyin.(beklemeden rulo yapılırsa yağlar dışarı sızar) Ve hamurları ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Buzdolabına koyun. Diğer 2 beze için aynı işlemi uygulayın.

 

Buzdolabında bekleyen ilk koyduğunuz hamurları 10-15 dakika sonra çıkarıp 3-4 cm eninde dilimleyin. Her parçayı elinize alıp iki ucunu büzerek tekrar beze haline getirin. Oluşan minik bezeleri elinizle genişletip, içine peynir koyup poğaça şeklinde kapatın. (kullandığım peynir biraz yağlı olduğu için hamurun kapanma yerini pide gibi üst kısma getirdim ki, pişerken peynirler eriyip tepsiye akmasın) Yağlanmış tepsiye dizip, yarım saat ılık bir yerde mayalandırın. (mayalandırma işlemini fırını hafif ılıtıp tepsiyi fırına koyarak yapıyorum) Üzerine yumurta sarısı sürüp ve susam serpin ve 180 derece fırında pişirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tesekkurler guzel gorunuyor

yalniz ilik sut ve su karisimi ikisinin toplamimi 1,5 subardagi yoksa ayri ayri 1,5 su bardagimi olcak.

birde 100gr erimis margarini hamurada katacakmiyiz sadece actigimiz bezeleremi kullanacagiz buna bir aciklik getirirseniz sevinirim cunki yapmayi dusunuyorum yanlis olmasin sevgiler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yarın kesin deneyecegim:)

--------------------

1,5 su bardağı ılık süt+su karışımı

2 tatlı kaşığı instant maya veya 15 gr yaşmaya

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 yumurta(akı hamurun içine, sarısı üzerine)

Aldığı kadar un (yaklaşık yarım kg)

100 gr erimiş tereyağ veya margarin

arkadaşım ben burdaki yumurtayı az buldum.2 yumurta koyucam bide açarken aralara margarin sür çünkü margarin yakışıyo.içinede yarısı zeytinli diger yarısıda peynir(maydonoz,pul biberi)koyucam.yarın ilk işim yapıcam.şekerde 2 çay kaşıgı koycam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Canım benim acil durumlarda yaptığım çok basit bir poğaça tarifi bu.Hem yapımı çok kolay,hem de şekillendirmesi.Ama mayasız hamur olduğu için,öyle patisserie poğaçaları gibi kabarmaz.haberin olsun.Eğer çok olsun istiyorsan,ölçüyü 2 ye katla sen,ben çok sık yapıyorum,kullandığım ölçü bu..

1 çay bardağı eritilmş margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İç harcı

Peynir,patates,kıyma v.s tercih senin.Şayet peynirli yapacaksan,üzerine süreceğin yumurtanın beyazını peynire karıştır,hem ziyan olmuyor,hem de peyniri tutuyor.

Tüm malzemeleri karıştırıp, hamur kulak memesinden birazcık daha yumuşak hale gelene kadar un ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ortasına dilediğimiz harcı koyarak üzerlerine yumurta sarısını/çok az bir sıvı yağ karışımı sürüyoruz.Üzerine susam-çöreotu(tercih senin) serpip,200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Sona da afiyetle,mutlulukla yiyoruz:)

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

canım sana harika bir poğaça tarifi veriyorum...sakın yabana atma mutlaka yap....hem hafif hemde lezzetli...

:) 1 paket margarin (250 gr) yarım su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz galeta unu içi patatesle soğanı rendeleyip baharat ve sıvı yağ ekleyip karıştır.hamur yığuracağın kapta margarin sıvı yağ ve yoğurdu karıştır.kabartma tozu ve unu ekliyerek eline yapışmadan şekil ver.(galeta ununa bandır).. afiyet olsun:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

galun-1.jpg

kıymalı galeta unlu POĞAÇA:

1 su b. yoğurt

1 su b. sıvıyağ

1 yumurta

1 paket k. kabartma tozu

1 tatlı k. tuz

alabildiği kadar un

Mantolamak için:

galeta unu,yumurta akı ayrı kaselere konacak

İç harcı için:

300 gr. kıyma

3 soğan

1 tutam maydanoz

mısır yağı

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın üzerine

soğanı ve kıymayı alıp birlikte soteleyin.

Soğuduktan sonra maydanozo ekleyin.

Karıştırma kabına 1 su bardağı svıyağı alın.Üzerine

yoğurt,yumurtayı ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.

Üzerine tuz ve 11 çorba kaşığı tepeleme un ekleyip

bir hamur elde edin.

Hamuru çay bardağı büyüklüğünde elinizle açın.

İçine kıymalı iç harçtan koyun ve uçlarından kapatın.

Daha sonra galeta ununa batırın ve fırın tepsdisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.

 

ben bu tarife bayılıyorum poğaça değilde içli köfte gibi oluyor tavsiye ederim tarif alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...